Одинадцятирічний художник із Чугуєва переміг у Всеукраїнському конкурсі

15.02.2022 18:05 Суспільство
На Всеукраїнському конкурсі в Луцьку перемогла робота учня Чугуївської дитячої школи Харківської області.

Робота 11-річного учня Чугуївської дитячої художньої школи імені І. Ю. Рєпіна Михайла Матіїва «Хода юних колядників» у номінації «Живопис» перемогла на Всеукраїнському конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва  «Казкове різдво». Конкурс проводився творчим об'єднанням мистецьких та культурних ініціатив «Галерея ідей»  у місті Луцьку.

колядкова хода

Це вже друга перемога юного художника у цьому навчальному році. Раніше, у січні 2021 року, Михайло Матіїв отримав медаль за перше місце і диплом першого ступеня за роботу «Зимова казка» у восьмому  Всеукраїнскому конкурсі мистецтв.

школа рєпіна

Як розповіла «Слобідському краю» викладачка обдарованого хлопчика Оксана Лещенко, Михайло вже другий рік навчається у Чугуївській дитячій художній школі імені І. Ю. Рєпіна. Спокійний, врівноважений хлопчик на заняттях у художній школі не створював жодних проблем, але зміг привернути до себе увагу особистим баченням світу і цілеспрямованістю у підкоренні творчих завдань.

школа рєпіна

 – Кожна дитина талановита, і мета художньої школи відкрити цей талант. У Михайла Матіїва він, безумовно, є. Впевнена, попереду у хлопчика ще багато творчих надбань, – переконана викладачка Чугуївської дитячої художньої школи імені І. Ю. Рєпіна Оксана Лещенко.

школа рєпіна

Як запевняє мама обдарованої дитини, Тетяна Матіїва, у Михайла завжди було багато різних вподобань. Він з раннього дитинства займався в різних гуртках, але надовго не затримався ані на вирізанні, ані на футболі. Батьки довгий час намагалися чимось зацікавити сина, тому підтримали його бажання вчитися малювати: спочатку на приватних заняттях, а пізніше – у художній школі.

школа рєпіна

 – Михайлик уже другий рік навчається в художній школі імені Рєпіна. За цей час бачимо, як зростає його зацікавленість малюванням. Перемоги у творчих конкурсах надають йому наснаги йти далі, творити, – поділилася зі «Слобідським краєм» Тетяна Матіїва.