Одружитися за 24 години: в Україні працює пілотний проєкт «Шлюб за добу»

29.10.2023 14:58 Суспільство
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

В Україні працює пілотний проєкт «Шлюб за добу», який дає можливість зареєструвати шлюб у скорочений термін, зокрема і за добу.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Міністерство юстиції.

До проєкту вже доєдналися 75 населених пунктів по всій Україні. Зокрема, на Харківщині це можна зробити за такими адресами: 

  • Комунальне підприємство «Щасливе місто», місце проведення державної реєстрації шлюбу: м. Харків, площа Павлівська, 4, тел. (066) 144 45 46;
  • Обласне комунальне підприємство Харківської обласної ради «ЗНАХІДКА», місце проведення державної реєстрації шлюбу: м. Харків, вул. Жон Мироносиць, 10, тел. (050) 382 58 58.

Для того, аби скористатися сервісом з реєстрації шлюбу в скорочені строки, нареченим потрібно виконати декілька простих кроків, як-от:

  • Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу, відомості про якого розміщені відповідним територіальним органом юстиції на офіційному сайті.
  • Обрати дату та час для проведення державної реєстрації шлюбу.
  • Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

Раніше ми писали про пару військовослужбовців з Харківщини, яка одружилася у національному вбранні. Обом з них – трохи більше за 20, обоє – військовослужбовці 92-ї ОМБР імені кошового отамана Івана Сірка. Однак війна не змогла завадити закоханим Сергію та Руслані здійснити їх спільну мрію – одружитися.

Автор: Анна Хливнюк