Офлайн-навчання у Харкові: скільки вишів планують проводити заняття у змішаній формі

30.08.2023 16:53 Суспільство

У Харківській області цього року переважатиме онлайн-формат освіти, однак деякі навчальні заклади, зокрема і ВНЗ, планують долучитися до змішаної форми навчання.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як повідомив під час брифінгу начальник ХОВА Олег Синєгубов, відповідне рішення щодо організації освітнього процесу в онлайн-форматі раніше ухвалили на засіданні Ради оборони області. Станом на 30 серпня 19 харківських шкіл задекларували готовність розпочати освітній процес у змішаній формі з 1 вересня. Це складає 3 % від загальної кількості навчальних закладів в області. 

«Остаточно відповідне рішення буде ухвалене лише за умови повної реалізації проєктів з облаштування укриттів, зокрема на станціях Харківського метрополітену. Решта закладів середньої освіти проводитимуть навчальний процес в онлайн-режимі», – зазначив Олег Синєгубов. 

Говорячи про студентів, проводити заняття у змішаній формі планують також 5 закладів вищої освіти та 12 – професійної. 

Наразі в закладах освіти регіону облаштовано 407 найпростіших укриттів, з них 207  у закладах середньої освіти, 131 – дошкільної освіти, 39 – фахової передвищої освіти, 30 – професійно-технічної освіти, однак усі вони не дозволяють проводити як офлайн-заняття, так і заняття у змішаній формі.

Як розповів перший заступник начальника ДСНС області Сергій Чабань, спільно з Наполіцією було проведено перевірку 5 станцій метрополітену, на яких планується проводити заняття для школярів. 

«На час навчання дітей у приміщеннях метрополітену буде посилено патрулі Національної поліції. Наші фахівці будуть чергувати щоденно, забезпечуючи протипожежну безпеку», – додав Чабань.

Нагадаємо, у Валківській громаді Харківської області в наступному навчальному році проводитимуть заняття у школах в онлайн-режимі. Наразі у громаді немає навчальних закладів, які відповідають вимогам ДБН (державним будівельним нормам).

Також від офлайн навчання відмовились у Слобожанській громаді. Таке рішення ухвалили через те, що балістичні снаряди долітають до громади за короткий час, а також тому, що укриття є лише у двох школах.

Автор: Владислава Ткаченко