Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

15.11.2021 18:00 Суспільство
Фото: kremen.today Фото: kremen.today
На Харківську область насуває скандинавський антициклон, який принесе із собою прохолоду та опади.

Про зміни в погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Похолодання, підвищення тиску та погода без опадів – це наслідки скандинавського антициклону "Уно", в зоні дії якого знаходиться Харківська область. Так на 16 листопада синоптики зазначають мінливу хмарність без опадів, а північно-східний вітер уночі матиме швидкість 5—10 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 5—10° морозу та вдень близько 1—6° тепла.

17-18 листопада трохи похолоднішає, проте мінлива хмарність без опадів залишиться незмінною. Вітер південно-східний  триматиметься на позначці 5—10 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  5—10° морозу , а вдень синоптики передбачають похолодання до 0—5° тепла.

Читайте також: Якою буде погода на Покрову в Харківській області

Мокрий сніг з дощем варто очікувати 19 листопада. Це пов’язано з насуванням антициклону на Харківську область. Синоптики передбачають хмарну погоду з проясненнями та південно-західний вітер зі швидкість 5—10 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  4° морозу до 1° тепла, а вдень 0—5° тепла.

– Найближчим часом варто очікувати похолодання. Опади та заморозки почнуться під кінець тижня, оскільки в цей період область знаходитиметься в центрі дії скандинавського антициклону, – розповіла «Слобідському краю» синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Оксана Шевченко.

Автор: Микита Гузенко