Погода на вихідні: на Харківщині можливі дощі і грози

17.09.2021 16:30 Суспільство
Цей вікенд, 18-19 вересня, принесе в Харківську область похмуру та сиру погоду. А циклон забезпечить дощі, місцями з грозами.

Сира та хмарна погода спостерігатиметься по всій території України, і в Харківській області зокрема.

За повідомленням Харківського регіонального центру з гідрометеорології, васлідок активізації циклонічної діяльності та надходження холодного повітря з північних районів Європи, на Харківщині очікується погіршення умов погоди: починаючи з 19 вересня, відбудеться суттєве зниження нічної та денної температури. Разом з цим проходитимуть дощі різної інтенсивності. 

У суботу, 18 вересня, по області буде мінлива хмарність, без істотних опадів. У другій половині дня можливі невеликі, місцями помірні дощі. Температура повітря вночі 6°-11° градусів, удень 18°-23°.

Читайте також: Бабине літо: що це таке і коли його чекати на Харківщині

У неділю, 19 вересня, буде також хмарна погода. По області часом пройдуть дощі, місцями з грозами, вітер південно-західний. 7-12 м/с, температура повітря вночі 11°-16°, удень 15°-20°.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, температура повітря почне знижуватися. Особливо відчутно це буде на початку наступного тижня, коли стануть переважати вітри з північного заходу і почне надходити холодне повітря. До середи, 22 вересня, денні температури повітря знизяться до 10°-12°.

Автор: Тамара Кіч

Теги: