Опалювальний сезон на Харківщині: в області вже працюють 64 % котелень

04.11.2022 19:28 Суспільство
У Харківській області всі багатоповерхівки вже опалюються у 7 громадах.

Про це в ефірі національного телемарафону доповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

– Опалення подали до майже 40 % житлових будинків. У 7 громадах – 100 % багатоповерхівок з теплом. До теплопостачання підключені 97 % закладів охорони здоров'я, у 19 громадах – 100 %, – сказав він.

Щодо деокупованих територій, то в Ізюмі із 22 котелень планується запустити 9: 1 – буде обігрівати лікарню, 8 котелень – 64 житлові будинки. У Куп'янську газопостачання  відновлено, продовжуються роботи з відновлення електропостачання. У Балаклії підключать 6 котелень, які опалюють 106 житлових будинків.

Дуже складна ситуація у Вовчанську. Там влада розглядає різні варіанти, в тому числі і евакуацію жителів у Харків.

 – У Вовчанську 17 котелень готові працювати на альтернативнопу паливі. Газопостачання, яке відбувалось з території рф, було припинено. Проте через постійні обстріли населення поступово від’їздить. За попередніми даними, там залишилися 4 тисячі людей, до війни було 17 тисяч. Зараз вирішуємо питання доцільності підключення будинків до централізованого опалення, – сказав Синєгубов.

Очільник ХОВА знову підкреслив, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим для всіх українців, але влада робить усе можливе, щоб максимально забезпечити людей теплом.

Нагадаємо, що у Балаклійській громаді опалювальний сезон розпочався сьогодні, 4 листопада.

Автор: Галина Гришко