Особливості вибору портативних акумуляторів

Promo
07.05.2021 15:01 Суспільство
Вибір портативних акумуляторів сьогодні доволі великий. Сучасний ринок пропонує сотні Power Bank, що відрізняються між собою як за цінами, так і за технічними особливостями.

Такі основні параметри, як розміри і зовнішній вигляд, на які користувачі зазвичай звертають увагу під час купівлі, фактично не є визначальними. Набагато важливіше розібратися з характеристиками і додатковими функціональними можливостями, які може запропонувати Power Bank.

Ємність і сила струму

Це два основні параметри будь-якої портативної АКБ. Сила струму визначає швидкість зарядження мобільного девайса. Якщо цей параметр мінімальний, пристрій буде відновлювати батарею доволі довго. Іноді Power Bank швидше сідає, ніж віддає заряд смартфону. Сили струму в 1 ампер недостатньо, а пристрої на 2 А можуть вивести з ладу мобільний девайс. Для смартфонів оптимальний показник – 1,5 ампера.

Виробник може обладнати портативну батарею датчиками, що забезпечують захист від перепадів напруги. Контролери зменшують силу струму до необхідної величини. Що стосується ємності, ця характеристика визначає, які портативні девайси і скільки разів можна заряджати зовнішньою батареєю. У даному випадку необхідно орієнтуватися на свої потреби. Далеко не завжди є сенс переплачувати за потужність, яка фактично не буде використовуватися.

Тип корпусу і додаткові можливості

Для виготовлення корпусу виробники можуть використовувати метал або пластик. У виборі слід спиратися на власні уподобання. Пластиковий корпус не такий міцний. У разі падіння або сильного удару, найімовірніше, на ньому залишиться дефект у вигляді подряпини або пошкодження. Пластикові варіанти не дуже практичні, швидко дряпаються.

Що стосується додаткових можливостей, то на продуктивність Power Bank вони не впливають, але значно покращують його функціональність. Наприклад, індикатор залишкового заряду демонструє, скільки енергії залишилося в зовнішньому акумуляторі, що дозволяє приблизно розрахувати кількість заряджень. Якщо в пристрої є кілька виходів, це дасть можливість одночасно заряджати 2–3 телефони.

Також слід звернути увагу на довжину кабелю. Якщо провід короткий (до 0,5 м), батареєю буде незручно користуватися. Ще девайс може оснащуватися додатковими перехідниками, які стануть у пригоді для підзарядження мобільних пристроїв з нестандартними виходами.

Основні характеристики та особливості Borofone BT31

Borofone BT31 – один з кращих продуктів на ринку на сьогодні. Це портативний пристрій з безпроводовою зарядкою в 5 W і ємністю в 10 тисяч мАг. Перейшовши за посиланням https://itlook.ua/catalog/power-bank-borofone-bt31-wireless-10000-mah/p80512, можна детально ознайомитися з характеристиками і придбати Borofone BT31.

Параметри пристрою:

– номінальна ємність девайса – 5 900 мАг;

– два роз’єми USB-2A і USB-C;

– зелений світлодіодний індикатор. Він демонструє рівень заряду Power Bank;

– кнопка для активації пристрою;

– потужність батареї – 10 Вт;

– вмонтований полімерний літієвий акумулятор. Він характеризується високою енергоефективністю;

– корпус пристрою з вогнестійкого ABS-пластику;

– вага портативного акумулятора – 257 г.

Літій-іонні вмонтовані АКБ нагадують пальчикові батарейки. Це доступніший і не такий довговічний варіант. Кількість циклів заряду і розряду в даному випадку становить не більше 1 тисячі. Крім того, у процесі експлуатації вони сильно нагріваються, можуть швидко втрачати енергію.

Що стосується літій-полімерних виробів, вони пластичніші. Тому під час виробництва їм можуть надати будь-яку форму. Ресурс експлуатації в цьому випадку вищий, становить до 5 тисяч циклів. Такі пристрої не так швидко втрачають енергію, але їх вартість вища. До того ж ціна цілком виправдовується.

Автор: Савелій Мякушко