Оздоровлюємо людей з деокупованих громад

Promo
07.12.2022 09:35 Суспільство
ГПУ «Шебелинкагазвидобування» продовжує підтримувати громади Харківської області. Цього разу компанія запустила проект з безкоштовного санаторного оздоровлення постраждалих мешканців деокупованих громад.

Завдяки Збройним Силам України Харківщина поступово звільняється від ворога. На раніше окупованих територіях зруйнована або суттєво пошкоджена інфраструктура, дороги, школи та лікарні. Досі триває відновлення світло- та водопостачання. Тож мешканці деокупованих громад зараз потребують допомоги: хтось втратив житло, інші провели місяці в холодних підвалах без світла та води, когось тримали у полоні, дехто втратив рідних та близьких…

З метою підтримки постраждалих мешканців деокупованих громад ГПУ «Шебелинкагазвидобування» надає їм можливість безкоштовного відпочинку та реабілітації у санаторії-профілакторії «Факел» у Харківській області.

– Навіть у надскладних умовах наша компанія продовжує як надійний партнер місцевих громад шукати можливості для підтримки жителів Харківщини. Використовуючи можливості соціальних закладів нашого підприємства, ми допомагаємо людям, які найбільше постраждали від військової агресії, відновити їх моральний і фізичний стан. Наразі у нашому санаторії перебувають жителі Малинівської, Чкаловської, Куньєвської та Савинської громад – родичі загиблих воїнів, мами з маленькими дітьми. Люди, які під час окупації вирішили нікуди не їхати, щоб боронити свої домівки і свою землю. Ми вважаємо своїм обов’язком допомагати тим, хто цього потребує, і робитимемо це й надалі, – розповідає заступник директора з регіонального розвитку ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Андрій Богданов.

Як живеться в санаторії

У санаторії-профілакторії «Факел» є всі умови для якісного оздоровлення, фізичного та психологічного відновлення організму. Це діагностувальні та лікувальні процедури, електросвітлолікування, бальнеологія (лікувальні ванни і душі), лікувальний масаж, інгаляції та спелеотерапія. Крім того, у фізкультурно-оздоровчому комплексі організували навчання з плавання для дітей, а в Будинку культури – дитячий гурток прикладної творчості. Також творчі колективи цього закладу культури підготували спеціальну концертну програму для гостей.

– Тут працюють такі чуйні та вдячні люди! Кожен з них ніби відчуває наш біль і тривогу. Від однієї згадки про пережиті дні окупації серце розривається на мільйони шматків і одразу сльози. В санаторії дуже спокійно і затишно, намагаємося відпочивати і не згадувати останні півроку життя. Ми дуже вдячні підприємству «Шебелинкагазвидобування» за допомогу та увагу до нас. Без загальної підтримки неможливо витримати весь цей біль, – наголошує Катерина, жителька Малинівської громади.

Кому допомагає компанія

Допомога з оздоровлення надається громадам, з якими «Шебелинкагазвидобування» працює вже не один рік. Приїхати на оздоровлення можуть сім’ї загиблих захисників України, військові (разом із сім’ями), які отримали поранення на фронті, а також люди, в яких унаслідок військової агресії повністю або частково зруйновано житло.

– Від Малинівської громади пропозицією ГПУ «Шебелинкагазвидобування» скористалися сім’ї та рідні загиблих захисників України. Це багатодітні родини, які отримали незабутні враження від відпочинку та оздоровлення. Для них організували теплий прийом, триразове харчування, оздоровчі процедури, для малечі влаштували майстер-класи та тренування з плавання. Крім того, працівники ГПУ зібрали теплі речі, взуття та іграшки, які передали нашим мешканцям. Ми дуже вдячні за допомогу. Раді мати таких стабільних і відповідальних партнерів. Сподіваємося на подальшу співпрацю, – підкреслює начальник відділу освіти, культури, спорту та молоді Малинівської територіальної громади Сергій Бєлов.