ПАТ «Харківгаз» вдвічі збільшив кількість виявлених крадіжок газу

27.06.2017 09:58 Суспільство
З початку 2017 р. ПАТ «Харківгаз» виявлено більше 340 випадків незаконного використання газу.

Майже вдвічі більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Кожне несанкціоноване втручання споживача в роботу газорозподільних систем знижує рівень їх надійності, створює небезпеку для всіх поблизу розташованих людей. Саме тому ПАТ «Харківгаз» впроваджено преміювання в розмірі 1 тис. грн за інформацію про газових крадіїв.

До крадіжок державного енергоресурсу вдаються як мешканці області, так і промислові підприємства. Але насправді для жодного порушника економія з несанкціонованого використання газу не відбулась. За підсумками 5 місяців поточного року «горе-винахідникам» нараховано до сплати 14,2 млн гривень. Частину цієї суми сплатять понад 10 промислових підприємств.

Серед способів, до яких вдаються споживачі для крадіжок газу, – зупинка лічильника або втручання в його роботу, самовільне відновлення газопостачання, незаконна врізка в газорозподільну мережу.

«ПАТ «Харківгаз» несе відповідальність за безаварійні та стабільні доставки газу споживачам. Будь-яке стороннє втручання в роботу комплексу системи газопроводів – це ризик аварій, псування газових мереж та зупинок газопостачання. Тому наше підприємство надає винагороду за інформацію про крадіїв», - зазначив комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Щоб отримати винагороду, необхідно за телефоном (057) 341-44-70 або на електронну адресу [email protected] надати достовірну інформацію про несанкціоноване використання газу. Протягом кількох днів фахівці ПАТ «Харківгаз» перевірять отримані дані. У випадку їх підтвердження підприємство виплатить винагороди у зручний для споживача спосіб.
ПАТ «Харківгаз» гарантує повну анонімність та конфіденційність даних людини, що сповістила про крадіжку природного газу та псування газових мереж.


Довідка:

ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 900 млн м куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників.

Автор: Администратор сайта