Переглядаємо графіки відключень – Синєгубов про ситуацію в Харкові

05.04.2024 10:54 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Після нічної атаки дронами, що сталася вночі 4 квітня, енергосистема Харківської області зазнали нових пошкоджень.

Про це в етері Національного телемарафону розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє «Слобідський край». 

4 квітня окупанти здійснили одну з наймасованіших атак дронами по Харкову та області. Влучання були й в енергетичні об’єкти, тому ситуація з енергопостачанням погіршилася. Наразі, за словами Синєгубова, Харків має 200-300 МВт дефіциту електроенергії. Внаслідок цього будуть переглянуті графіки відключень.

– Робимо всі необхідні роботи та вживаємо заходів, щоб стабілізувати ситуацію з електропостачанням, і далі будемо підключати нашу критичну інфраструктуру, транспортну. Наразі водоканал і каналізаційні підприємства заживлені повністю, лікарні мають змогу працювати автономно. Основна проблематика – електроенергія для населення. Щодо промисловості – вони отримують електроенергію погодинно. Ситуація по області – близько 17 населених пунктів відчувають на собі цю нестачу електроенергії. Річ у тому, що наші внутрішні електромережі занадто перенавантажені й проблематика з енергогенеруючими підприємствами всередині області, – говорить начальник ХОВА.

Він додав, що протягом 4 квітня у Харкові були будинки, де світло було лише на шість годин з 24.

Раніше ми писали про наслідки ворожих атак на енергосистему Харківщини

Автор: Ксенія Карпенко