Перший в Україні ярмарок вакансій для студентів-медиків відкрився у Харкові. Фото

12.12.2018 11:25 Суспільство
Фото: СК Фото: СК
Захід проходить 12 грудня у Харківському національному медичному університеті.

Мета заходу — популяризувати серед студентів-медиків професію сімейного лікаря. На ярмарці молодь має змогу ознайомитися з відкритими вакансіями медустанов Харківської області, зокрема у сільській місцевості. Свої вакансії на ярмарку представляють понад 25 медичних закладів області.

Начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зав’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради Олена Кулик розповіла, що ярмарок проходить у рамках міжнародного проекту «Ефективна первинна медицина в громаді».

— Цей проект призначений для саме студентів та інтернів, які зараз стоять перед вибором, що робити далі у житті, — зазначила вона.

Олена Кулик додала, що проект має низку компонентів: просвітницькі та навчальні заходи, тренінги, вебінари, стажування, міні-гранти для «первинки» та медиків, які будуть вести медпрактику в сільській місцевості.

Довідка «СК». Ярмарок вакансій відбувся в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», що реалізується в рамках програми Європейського Союзу «Підтримка громадянського суспільства, місцевої влади та прав людини» та фінансується ЄС. Виконавці проекту: Харківська обласна рада (координатор) та Асоціація місцевих урядів Харківської області, Громадська організація «Агенція змін «Перспектива» та Громадська спілка «Українсько-Німецька Медична Асоціація».

Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні-ґрантів для покращання медичного сервісу та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Автор: Тетяна Василець