Погода у червні: на Харківщині літо почнеться з дощів та похолодання

31.05.2021 14:46 Суспільство
31 травня синоптики розповіли, якою буде погода в червні у Харківській області.

Як повідомили в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, літо в області почнеться з великої кількості дощів та холодної погоди.  В окремі дні середньодобова температура взагалі буде нижче норми на 5–10 градусів. Тож синоптики радять одягатися тепліше та не забувати про парасольки.

Читайте також: Скільки відпочиватимуть жителі Харківщини в червні

Наприклад, у найближчі дні на Харківщині передбачається похмура погода з періодичними дощами та поривчастим вітром. 1 та 2 червня денна температура буде значно нижчою за норму. У перший день літа в Харкові очікується до 14 градусів тепла, по області трохи тепліше – до 17 градусів тепла.

– Така ситуація є наслідком впливу малорухомої Чорноморсько-Кавказької депресії та її атмосферних фронтів, – зазначають у регіональному центрі з гідрометеорології.

Проте вже після 9 червня температура почне поступово зростати, а кількість опадів зменшиться. Загалом очікується, що на Харківщині середньомісячна температура червня буде в межах норми – 19,5–20,5 градуса тепла, а кількість опадів складе 120–170 % від середніх багаторічних показників. Аномальну спеку синоптики не прогнозують, проте в другій половині місяця максимальна температура в окремі дні можуть сягнути 33 градусів тепла.

Автор: Андрій Соха