Поліцейські громад Харківщини отримали автівки та техніку

20.02.2020 17:53 Суспільство
https://hk.npu.gov.ua/ https://hk.npu.gov.ua/
Поліцейські офіцери громад Харківської області отримали 26 службових автомобілів Renault Duster, помпові рушниці, планшетні комп'ютери, бодікамери, чекові термопринтери та іншу техніку.

Машини й обладнання надали Національна поліція України та міжнародні партнери.

Харківщина стала четвертим регіоном України, де поліцейські офіцери громади приступили до роботи. Перед початком служби  кожен з них пройшов ретельний відбір та курс підготовки за участю українських та іноземних фахівців.  

Начальник ГУНП у Харківській області Валерій Сокуренко розповів, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» створений для того, щоб кожний громадянин України відчував себе захищеним, навіть у найвіддаленіших куточках нашої держави. Його реалізація стала можливою завдяки співпраці з міжнародними партнерами.

На території Харківської області створено 23 об’єднані територіальні громади, з яких 13 беруть участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади»: Старосалтівська, Коломацька, Золочівська, Великобурлуцька, Мереф’янська, Роганська, Циркунівська, Пісочинська, Малоданилівська, Наталинська, Малинівська, Чкаловська та Старовірівська.Там вже працюють 26 поліцейських офіцерів.

- Головним завданням поліцейського офіцера громади є орієнтування на потреби місцевого населення, підтримання постійного контакту з мешканцями, щоденне забезпечення порядку на своїй території та своєчасне реагування на проблеми громади, - додав очільник обласного управління поліції. - Офіцери громади виконують значний обсяг завдань, оскільки здійснюють повноваження дільничного офіцера поліції, інспекторів ювенальної превенції та патрульної поліції, а також разом з громадами вживають заходів для забезпечення безпечного середовища. Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, то й звітуватиме він не тільки перед поліцією, а і  перед самою громадою. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми.

Кожна громада надала поліцейським приміщення для роботи, оргтехніку.