Поліція Харківщини нагадала правила використання комуністичної символіки

07.05.2019 15:40 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Громадян закликають утриматися від використання георгіївських стрічок та іншої забороненої символіки.

8 і 9 травня у місті Харкові та області відбудуться численні заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Найбільш масові з них: покладання квітів на Меморіальному комплексі «Слави» у Лісопарку (очікувана кількість учасників – до 15 тисяч щодня), «Висоті Маршала Конєва» (до 10 тисяч громадян), заходи на території міських парків відпочинку (близько 70 тисяч громадян), у районах Харківської області (близько 80 тисяч громадян).

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, у святкові дні у посиленому порядку патрулюватимуться вулиці, буде підвищена охорона у метрополітені. До охорони публічної безпеки та порядку у місцях проведення заходів залучені 3138 правоохоронців - 2888 працівників поліції та 250 військовослужбовців Нацгвардії. Також для підтримання правопорядку на території міста Харкова передбачено піше патрулювання нарядами поліції (110 поліцейських та 200 курсантів Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба).

Поліцейські Харківщини закликають громадян утриматися від використання георгіївських стрічок та іншої забороненої символіки. Вони нагадують, що згідно з чинним законодавством, в Україні заборонено виготовлення та пропагування комуністичної та націонал-соціалістичної символіки.

Читайте також: Як українців привчатимуть вчасно сплачувати комунальні рахунки