Понад сто мільйонів гривень виділили на воду на Харківщині

12.05.2017 08:03 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
У минулому році в рамках обласної програми «Питна вода» були реалізовані понад 174 млн грн.

Під час засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва стало відомо, що у 2016 році для покращення якості та рівня забезпеченості споживачів області послугами водопостачання та водовідведення з бюджетів усіх рівнів було спрямовано 174,7 млн грн.

Ці гроші зокрема пішли на виконання заходів Програми, а саме 15,3 млн грн, (в т. ч.: обласний бюджет - 0,46 млн грн, місцеві бюджети - 4,55 млн грн, кошти підприємств - 10,27 млн грн, інші джерела - 0,02 млн грн).

За рахунок Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів проведені роботи на об’єктах водопостачання та водовідведення на загальну суму 98,3 млн грн.  

На проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі, яке було нагальним питанням через зниження рівня води у водосховищі та погіршення її якості і створювало загрозу здійснення безперебійного та якісного водопостачання населених пунктів, було виділено з державного бюджету - 60 млн грн, з обласного - 1,1 млн грн.

Крім цього за напрямками програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки здійснювалося будівництво та реконструкція водозабірних, водопровідних та каналізаційних очисних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, упорядкування 47 зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, розроблення, удосконалення та впровадження науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок із застосуванням новітніх матеріалів, технологій, обладнання та приладів.

Автор: Менеджер сайта