Понад 45 мільйонів гривень отримали жителі Харківщини

13.03.2019 17:58 Суспільство
Фото:poltava.to Фото:poltava.to
Таку суму розподілили між 6838 жителями Харківщини, які звернулися до облради по допомогу.

Значна кількість звернень громадян стосувалася необхідності отримання матеріальної допомоги на лікування онкозахворювань, проведення операцій із заміни суглобів й інших видів оперативного втручання, реабілітацію, повідомляє Харківська обласна рада. 

За даними першого заступника голови Харківської обласної ради Віктора Коваленка, протягом  2018 року комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, розглянула 6838 звернень та надала матеріальну допомогу на суму 46,5 млн грн.

— У зв’язку із збільшенням кількості звернень від громадян, які у 80 % пов’язані з необхідністю лікування тяжких захворювань, таких як онкологія, з цього року утричі зросло фінансування обласної програми «Здоров’я Слобожанщини, – підкреслив перший заступник голови облради.

Так, на забезпечення лікарськими засобами хворих, які страждають на онкологічну патологію, для проведення хіміотерапії у 2019 році Програмою «Здоров’я Слобожанщини» передбачено 260 млн грн. Окрім того, на забезпечення онкохворих сучасними методами діагностики на базі закладів охорони здоров’я передбачається 25 млн грн.

Читайте також: Українцям платитимуть за народження третьої дитини