Понад 50 тисячам жителів області продукти доставляють соцслужби

26.03.2020 17:53 COVID-19
Фото: ТСН Фото: ТСН
Окрім цього, літнім людям приносять додому ліки та пенсію.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, на Харківщині проживають 52 068 людей, які потребують сторонньої допомоги, з них 27 348 осіб – старші за 80 років.

Наразі в області функціонує 56 територіальних центрів соціального обслуговування. За словами директора Департаменту соцзахисту ХОДА Юрія Шпараги, заклади працюють постійно, а не лише під час карантину. Центри мають усю інформацію про людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які проживають на території їхнього обслуговування.

– Допомогу цим людям надають постійно і під час карантину, в тому числі. Загалом по області до цієї роботі залучено 2200 соціальних працівників, – підкреслив чиновник.

Також соціальні служби області тримають на контролі ситуацію в дитячих будинках сімейного типу області та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей. У 8 центрах реабілітації створено всі умови для дотримання протиепідемічних заходів: проводиться дезінфекція приміщень, забезпечено винятково дистанційний контакт дітей з кандидатами на усиновлення та іншими людьми, щоденно проводиться перевірка стану здоров'я дітей та персоналу.

Читайте також: У транспорті може їздити більше людей – змінилася норма

Автор: Андрій Соха