Посилення карантину: які навчальні заклади Харківщини переходять на "дистанційку"

13.10.2020 17:01 COVID-19
Після рекомендацій МОН розпочати у всіх школах канікули 15 жовтня деякі місцеві ради Харківщини одразу прийняли відповідні рішення, а інші ще думають. Треті ввели "дистанційку" через загострення захворюваності.

Відучора, 12 жовтня, три ліцеї та дитячий садок Малинівської ОТГ переведені на дистанційну форму навчання. Як повідомив "СК" голова Малинівської ОТГ Микола Семер’янов, місцева комісія ухвалила таке рішення після смерті учительки одного із закладів. 43-річна викладачка ліцею № 1 померла 10 жовтня. Вона мала супутні захворювання, які й ускладнили її стан: гіпертонію та цукровий діабет.

Наразі підтверджених випадків захворювання серед викладачів та інших співробітників навчальних закладів нема. Але є підозри.

– Коронавірус підозрюють у повара дитсадка у Старій Гнилиці, у няні Малинівського дитсадка, а також у бухгалтера сільської ради, – розповів Микола Семер'янов.

Після двох тижнів дистанційної освіти з 26 жовтня школи громади підуть на тижневі канікули.

– Ми вирішили робити саме не канікули, а "дистанційку" з 12 жовтня, бо тоді довелося б 12 днів прибрати з літніх канікул. А крім того, було незрозуміло, що на таких канікулах робити учителям: ходити чи не ходити на роботу, – пояснив голова ОТГ.

 А от у Нововодолазькому районі вирішили все ж відправити заклади загальної середньої освіти на дострокові канікули з 15 жовтня так, як рекомендувало МОЗ. Відповідне рішення міститься на сайті Нововодолазької РДА.

Також школи Куп'янська пішли на канікули з 12 жовтня. Як розповів Суспільному директор КНП "Куп'янське територіальне медичне об'єднання" Євген Сінько, рішення ухвалили через збільшення випадків захворювання на коронавірус та гострі респіраторні інфекції.

– У порівнянні з минулими тижнями ситуація на захворюваність людей на ГРЗ, ГРВІ, COVID-19 і пневмонії та підозру збільшилася більш як 15 %. Майже до 20 % кількість захворювань збільшилася, – зауважив Євген Сінько.

Дострокові канікули у Куп'янську триватимуть три тижні.

Читайте також: У Харківському метро через COVID-19 зміниться графік руху

Харківські школи ж продовжать навчання та не підуть на дострокові канікули, поки не надійде відповідного наказу від Міністерства освіти і науки України.

Вищі навчальні заклади Харківщини вивчають рекомендації міністерства. Серед вишів Харкова, які готові перейти до дистанційного навчання з 15 жовтня, ХНУ ім. В. Н. Каразіна, ХМУ, ХНУРЕ, НТУ "ХПІ" та ХМАПО.