Постраждалі у пожежах на Дворічанщині отримають допомогу від облради

30.09.2020 17:00 Суспільство
23 постраждалих унаслідок лісових пожеж на Дворічанщині отримають одноразову адресну матеріальну допомогу в розмірі 20 тисяч гривень з обласного бюджету.

Таке рішення було прийняте на засіданні комісії облради з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

На розгляд комісії було винесено майже 700 звернень громадян, які опинилися у скрутному матеріальному положенні. За результатами розгляду, адресна грошова допомога громадянам буде направлена у розмірі понад 5 мільйонів гривень. Кошти, зокрема, будуть надані тим, хто потребує лікування, у тому числі онкозахворювання, ендопротезування, хірургічного втручання, учасникам АТО.

Також депутати задовольнили звернення по матдопомогу 23 постраждалих унаслідок лісових пожеж, які розгорілися у вересні в Дворічанському районі. Нагадаємо, тоді, 2 вересня, у Дворічанському лісництві Куп’янського лісгоспу на околиці села Гороб’ївка  сталася крупна  пожежа, там загорівся хвойний ліс на площі майже  80 гектарів. Вогонь швидко перекинувся на околиці. У результаті згоріло 400 гектарів лісу та 22 будинки. Причиною займання лісники назвали підпал. 

Читайте також: Пожежа у Дворічанському районі: погорільцям виплатять по 300 тисяч гривень

Загалом, станом на 29 вересня цього року комісією розглянуто 5 тисяч 243 звернення і надано адресної грошової допомоги на суму 40,5 мільйона гривень.

 

Автор: Тамара Кіч