Потяг Харків — Київ курсуватиме до Львова: Укрзалізниця переходить на літній графік

24.05.2023 11:20 Суспільство

Укрзалізниця з 10 червня запроваджує новий графік руху поїздів на літо 2023 року. Згідно з новим графіком, деякі потяги з міста Харків курсуватимуть по-іншому.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу АТ «Укрзалізниця».

Зокрема, в новому графіку чотирьом поїздам Укрзалізниці подовжено маршрут прямування, в тому числі потяг № 63/64 Харків — Київ — Харків опціонально з нового графіка зможе курсувати до та зі Львова.

Потяг № 17/18 Харків — Ужгород зменшує час на шляху прямування.

Укрзалізниця. Потяг Харків-Київ продовжить маршрут до Львова

Нагадаємо, з 2 березня Укрзалізниця відновила курсування маршруту «Харків – Суми – Конотоп», що отримав назву «Слобожанський експрес». Потяг відправлятиметься щоденно та матиме вісім зупинок: у Люботині, Богодухові, Кириківці, Тростянці, Сумах, Білопіллі, Ворожбі та Путивлі.

Нагадаємо також, що АТ «Укрзалізниця» розпочала трирічну програму «Залізна українізація», яка має на меті повністю позбутись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту.

«Південна залізниця» може стати «Харківською». Таку назву підтримала найбільша кількість людей, які взяли участь в опитуванні в «Дії» щодо нової назви.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко