Повалені дерева та буксуючі вантажівки: наслідки негоди на трасах Харківщини

13.12.2023 11:21 Суспільство
Спецтехніка працює на дорогах Харківщини / фото Служба відновлення та розвитку Спецтехніка працює на дорогах Харківщини / фото Служба відновлення та розвитку

У Харківській області проїзд дорогами державного значення забезпечено, зупинок або ускладнень руху не відбувалося. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Для забезпечення безперебойного руху транспорту на дорогах було задіяно 133 одиниці спецтехніки, на обробку покриття було використано 2102 тонни піщано-сольової суміші та понад 43 тонни солі. Загалом очистили понад 3 тисячі кілометрів доріг.

Окрім того, на трасах М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта та М-03 Київ – Харків – Довжанський довелося прибирати повалені негодою дерева. Також допомога знадобилася водіям трьох великовагових транспортних засобів, що не могли зрушити з місця через зношену гуму коліс.

Нагадаємо, у Харківській області дорожники підготували для роботи в осінньо-зимовий період близько 300 одиниць техніки, але для ліквідації наслідків надскладних погодним умов останнього тижня на дорогах працювало 435 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо також, що унаслідок сильних снігопадів, що накрили Харківську область минулої доби, станом на ранок 13 грудня тисячі людей залишаються без світла.

Автор: Галина Гришко