Пожежа в харківському пансіонаті: сім'ї постраждалих отримають по 10 тисяч гривень

03.02.2021 09:28 Суспільство
Гроші з бюджету Харківської області мають намір виділити вже на найближчій сесії, яка відбудеться у лютому.

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Олександр Скакун на засіданні Урядової комісії з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, яке відбулося 2 лютого.

За словами Олександра Скакуна, Харківська обласна державна адміністрація вийде з ініціативою про виділення 330 тисяч гривень на виплати постраждалим уже на наступній сесії Харківської обласної ради, яка планується у лютому.

Розмір виплат – 10 тисяч гривень – узгоджено з родичами постраждалих та постраждалими. Наразі проводиться збір необхідних документів.

– Саме такий розмір виплат виявили бажання отримати постраждалі, враховуючи те, що виплати на поховання загиблих та лікування постраждалих повністю взяла на себе Харківська міська рада. По 10 тисяч гривень отримають і постраждалі, які залишилися живі і не потребують лікування, – повідомив заступник голови ХОДА.

Читайте також: Як жителів Харківщини вакцинуватимуть від COVID-19

Нагадаємо, 21 січня у Харкові сталася пожежа у приватному закладі для літніх людей. У результаті події загинуло 15 людей. Ще 5 осіб перебувають у лікарні. Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що хоспіс для літніх людей працював нелегально