Право на якісну освіту: куди звертатися, якщо воно порушено

08.03.2023 17:21 Суспільство
Доступ до якісної освіти – дошкільної, шкільної середньої та позашкільної – одне з найважливіших питань нашого сьогодення. Адже саме зараз і саме в галузі освіти в складних умовах війни закладається майбутнє України.

З початком повномасштабного вторгнення з боку рф в Україну, бойових дій на території Харківської області та постійних обстрілів населених пунктів заклади освіти перейшли на навчання в дистанційному форматі.

– Складні умови навчання здобувачів освіти та роботи педагогічних працівників вплинули на якість освіти.  Зараз ми не можемо оцінити масштаб освітніх втрат, але вони, безперечно, є, – говорить начальник управління Державної служби якості освіти в Харківській області Світлана Вольянська. – В цих умовах захист прав здобувачів освіти, їхніх батьків, педагогів, а також підтримка закладів освіти щодо забезпечення якості освіти є пріоритетом діяльності управління Державної служби якості освіти в Харківській області.

Очільниця управління підкреслила, що у разі виникнення питань щодо доступу до якісної освіти, дотримання чинного законодавства у сфері освіти, організації дистанційного навчання, дискримінації щодо отримання освіти для окремих категорій учасників освітнього процесу та інших питань, які входять до повноважень Державної служби якості освіти, можна звернутись до її територіального органу – управління Державної служби якості освіти в Харківській області в один із способів:

- надіслати звернення на електронну пошту [email protected] або поштою на адресу: вул. Чернишевська, 60, м. Харків, 61002;

- заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/bqj4W94ES53FWFbk7;

- зателефонувати на «гарячу лінію»:  098 062 29 34.

Повноваження управління Державної служби якості освіти в Харківській області з розгляду звернень громадян поширюються на сфери дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти.

служба якості освіти в Харківській області

Раніше ми писали також про мовне питання та освіту: що показало опитування на Харківщині та про  виклики та здобутки освітян Харківщини в умовах війни.

 

Автор: Ірина Мнішек