За якої температури дітей звільняють від занять у школі

27.02.2018 15:02 Суспільство
Фото: vkurier.by Фото: vkurier.by
За санітарними нормами, якщо температура повітря досягає 20 градусів морозу, то заняття відміняються для учнів початкової школи, якщо опускається нижче 22 градусів — для учнів середньої та старшої школи.

Про це повідомила директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

 Цієї зими температура повітря не падала нижче - 15 градусів, а на найближчі дні синоптики обіцяють, що морози не перевищать позначки - 8 градусів, тому переривати навчальний процес немає ніякого сенсу. Але якщо хтось з батьків вважає, що морози досить сильні, і не відпускає дитину до школи, то ми ніяких претензій не пред'являємо, просто просимо повідомити їх про це вчителя,  додала Ольга Деменко.

Аби попередити захворювання на грип та ГРВІ, відповідно до законодавства, на минулому тижні всі першокласники харківських навчальних закладів були на додаткових канікулах.
  Оскільки на минулий тиждень припав досить вірусний період, тому були вжиті такі заходи. З цього тижня першачки знову приступили до навчання,  додала  директор Департаменту.

За її словами, низькі температури вбивають вірусні інфекції, тому декілька днів міцних морозів навіть пішли на користь загальній картині захворюваності. Так, за спостереженням, кількість хворих у навчальних закладах міста зменшилася.

Рівень захворюваності серед школярів міста не перевищував епідпорога, тому в мерії мають надію, що в цьому році обійдуться без карантинних заходів.

Читайте також: Полювання на боржників: як працює новий закон про аліменти

Олександр Ушаков