Райони-рекордсмени з оформлення субсидій на Харківщині

04.08.2015 04:50 Суспільство
Фото: 24daily.net Фото: 24daily.net
Станом на 29 липня рівень оформлення субсидій по області і Харкову сильно відрізнявся. На цей момент в районах області встигли оформити 61 % держдопомоги на комуналку, а у Першій столиці - лише 38 %.

В деяких населених пунктах прискорити процес оформлення субсидій вдається за рахунок того, що співробітникам управлінь соцзахисту за понаднормову роботу надають певні надбавки з місцевих бюджетів. Цим людей стимулюють працювати довше, а також виходити на роботу по вихідних. Через це в таких громадах рівень оформлення субсидій вищий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому субсидії на Харківщині оформлюють так повільно. Коментар ХОДА

Наприклад, у Лозовій станом на 29 липня встигли обробити вже 81 % всіх звернень. Хороші результати також в Люботині - 93 %, Куп'янську - 73 %, Ізюмі - 65 %, Чугуївському та Вовчанському районах 77 і 71 % відповідно. Як би там не було, але до 1 вересня в області планують вийти на 100 % оформлення субсидій.

Як розповів заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, зараз у Харкові співробітники управлінь соцзахисту працюють по 10-12 годин на день. При цьому зарплатня таких людей становить всього 1200 грн на місяць. Швидкість же обробки запитів сягає 900 щодня. Це при тому, що штат недоукомплектований на 10 %.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта