Рейтинг вишів України: на якому місці опинилися харківські університети

08.07.2021 17:06 Суспільство
Фото: Репортер Фото: Репортер
У першу п'ятірку консолідованого рейтингу українських вишів увійшов один університет з Харкова.

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» опублікувано консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2021 року. 

Як повідомили на ресурсі, рейтинг вищих навчальних закладів складено на підставі відомих в Україні рейтингів закладів вищої освіти: "ТОП-200 Україна", "Scopus" і "Бал ЗНО на контракт".

Читайте також: 30 випускників на Харківщині отримали максимальні 200 балів на ЗНО. Список шкіл

Так, у першу п'ятірку загального рейтингу із харківських вишів потрапив Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Він розділив 4-5 місце з Києво-Могилянською академією.

Незмінним цього року в рейтингу лишилося й місце Харківського національного університету радіоелектроніки. Він опинився на 11-12 позиції, яку ділить з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса.

Слідом, на 13 позиції в рейтингу, йде Харківський національний медичний університет. Він замикає першу 20-ку консолідованого рейтингу. Наступний харківський виш – Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "ХАІ", розмістився на 29-30 місці (разом з Івано-Франківським національним медичним університетом).

Наступним у рейтингу з вишів Харкова йде Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця. Разом із Київським національним університетом будівництва і архітектури він розділив 46-47 місце в рейтингу. 

Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова знаходиться на 52 місці, Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – на 65-му.

79 позицію в консолідованому рейтингу займає Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди. Далі йде Харківський національний автомобільно-дорожній університет. Він займає 96 місце в рейтинговій таблиці. 

109-110 місце в рейтингу поділили відразу два харківські виші. Це Харківський національний університет внутрішніх справ та Харківський національний університет будівництва та архітектури.

Харківська державна академія дизайну і мистецтв посіла 116 місце.  Ще один виш, Харківський гуманітарний університет "НУА" разом із Львівським медичним інститутом розділили 118-119 позицію.

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка потрапив на 129-131 місце разом із двома іншими вишами (Київським університетом права НАНУ та Академією адвокатури України).

На 138-139 місці консолідованого рейтингу знаходиться Харківський технологічний університет "ШАГ" (разом із Донецьким державним університетом управління).

Харківський національний університет мистецтв імені І. П. Котляревського зайняв 156-157 позицію рейтингу. Він ділить місце із Хмельницьким університетом управління та права.

Українська інженерно-педагогічна академія разом із Львівським інститутом менеджменту потрапила на 176-177 позицію.

178-180 місце в рейтингу посіли Харківський національний аграрний університет імені В. В. Докучаєва та Харківський державний університет харчування та торгівлі.

Харківська державна академія культури разом з Київською муніципальною академією естрадного та циркового мистецтв розділили 189-190 місце.

На 192-193 позиції знаходиться Харківська медична академія післядипломної освіти. Вона розділила місце в рейтингу з Європейським університетом (Київ).

Національна академія Національної гвардії України знаходиться на 198-200 місці (разом з Донбаським державним педагогічним університетом та Черкаською медичною академією).

206 місце в рейтингу посіла Харківська державна академія фізичної культури, 209-те – Харківський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України.

Харківська державна зооветеринарна академія знаходиться на 215-216 місці (разом з Львівською медичною академією імені Андрея Крупинського).

Харківська гуманітарно-педагогічна академія посіла 233 місце в загальному рейтингу.

Всього в рейтингу – 242 українські виші.