Рекордна кількість людей одужала від коронавірусу на Харківщині

16.05.2020 13:00 COVID-19
Фото: facebook.com/olexiykucher.kh Фото: facebook.com/olexiykucher.kh
Днями одужали 6-місячна дівчинка та 1-річний хлопчик.

Минулої доби в області лабораторно підтверджено 16 випадків захворювання на COVID-19. За словами голови Харківської облдержадміністрації, серед осіб, у кого лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію, госпіталізовано 277 осіб (з них 5 – у реанімації, але жодна людина не підключена до апарата ШВЛ). У більшості хвороба протікає в легкій, зокрема у безсимптомній, формі, – відтак, 341 людина на самоізоляції.

– На жаль, померло троє людей – харків’янки 55, 67 та 72 років. У всіх була велика кількість серйозних супутніх захворювань. Серед них – гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена важким ураженням системи обміну речовин (зокрема, цукровий діабет, ниркова недостатність, ожиріння); гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена онкологією; гостра серцево-судинна недостатність, ускладнена ураженням органів центральної нервової системи (зокрема, церебральна недостатність, набряк головного мозку), – каже Олексій Кучер. 

Читайте також: Тренування у смартфоні: у Пісочинському ФОКу спортивні секції працюють онлайн

За останню добу одужало 35 осіб.

– По-перше, це рекордна цифра за весь період обліку захворюваності на коронавірус. По-друге, це вперше кількість людей, які одужали, вища за кількість нових лабораторно підтверджених випадків, і не на декілька позицій, а більш як у два рази. Також днями одужали 6-місячна дівчинка та 1-річний хлопчик з Валківського району, – каже очільник ХОДА.

Серед осіб з підозрою на коронавірус госпіталізовано 125 осіб, 32 – на самоізоляції.

Загалом за весь період реєстрації в області зафіксовано 1227 підозр на COVID-19 (+27 за останню добу), з них:

  • 773 випадки підтверджено;
  • 297 підозр спростовано;
  • 129 людей одужало;
  • 26 людей померло.

Теги: