Рентабельність ПриватБанку залишається високою та буде зростати – Moody's

Promo
03.08.2019 15:00 Суспільство
Фото: ПриватБанк Фото: ПриватБанк
Рентабельність ПриватБанку залишиться високою та зростатиме протягом наступного року за рахунок високого комісійного доходу та збільшення чистого процентного доходу.

Про це йдеться в оновленому кредитному аналізі банку, опублікованому міжнародним рейтинговим агентством Moody's. Як наголошується в документі, за перше півріччя 2019 року ПриватБанк повідомив про рекордний чистий прибуток у розмірі 18,3 млрд грн та, ймовірно, збереже тенденцію до поліпшення прибутку до кінця року.

Також експерти Moody's прогнозують протягом найближчого року збереження високого рівня ліквідності ПриватБанку, в якого високоліквідні активи становлять близько 70% сукупних активів. На думку експертів Moody's, будь-який потенційний відтік депозитів буде керованим для ПриватБанку, тому що його буфер ліквідності повністю покриває всі депозити фізичних осіб і корпоративні депозити до запитання. ПриватБанк дотримується нових вимог до ліквідності для SIFI (набувають чинності з 2020 року) і його коефіцієнти ліквідності значно вищі за мінімум.

Норматив достатності сукупного капіталу банку станом на 1 червня 2019 року становив 15,9%. Визнаний системно значущим фінансовим інститутом (SIFI), ПриватБанк буде відповідати новим вимогам до капіталу через його високий запас регулятивного капіталу та сильні внутрішні джерела генерації капіталу.

Читайте також: Клієнти ПриватБанку купуватимуть пальне WOG у Приват24 зі знижками