Сергій Чернов: «Ми вшановуємо наших героїв і схиляємо перед ними голови»

14.10.2020 17:00 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
Сьогодні, 14 жовтня, на Харківщині пройшли урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва, в яких узяв участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Уранці на майдані Захисників України в Харкові відбувся урочистий мітинг. До монумента на цій площі, вшановуючи подвиг співвітчизників, поклали квіти голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, учасники АТО (ООС), родини загиблих, депутати, представники громадських організацій, харків’яни.

– Подвиг наших захисників зупинив загрозу для Української державності, він згуртував суспільство, яке відгукнулося безпрецедентним волонтерським рухом, і став прикладом для майбутніх поколінь. У цей день, коли ми вітаємо захисників нашої держави, згадуємо їх загиблих побратимів, ми особливо гостро розуміємо, як потрібні нашій країні і нашому суспільству мир, стабільність, впевненість у майбутньому, – сказав голова Харківської обласної ради.

Сергій Чернов зазначив, що Харківська обласна рада робить усе можливе, щоб підтримати наших захисників.

– Завтра, 15 жовтня, на пленарному засіданні сесії з обласного бюджету буде виділено 17 мільйонів гривень для учасників бойових дій на Сході України та сім’ям загиблих, – повідомив Сергій Чернов.

Читайте також: Сергій Чернов про COVID-19 на Харківщині: Ситуація не просто серйозна, а критична

Окрім заходів на майдані Захисників України, керівник Харківської облради також узяв участь в урочистостях з нагоди свята у селищі Солоницівка Дергачівського району. Там святкування проходило на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва». Сергій Чернов поклав квіти до меморіалу та оглянув оновлену музейну експозицію до 55-річчя заснування комплексу та 15-річчя музею.

– Меморіальний комплекс має унікальну музейну експозицію, яка відкриває нам страшні роки окупації та героїчні сторінки визволення Харківщини в роки Другої світової війни. Це неоціненний внесок у збереження історичної пам’яті для наступних поколінь. Ми вшановуємо наших героїв і схиляємо перед ними голови, – сказав Сергій Чернов.

Він також вручив грамоти й відзнаки Харківської обласної ради співробітникам музейного комплексу.

А за сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи, збереження та популяризацію культурної спадщини, активну громадянську діяльність та з нагоди річниці утворення Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва» почесною відзнакою Харківської облради «Слобожанська слава» нагороджено генерального директора меморіалу Володимира Гаврюшенка.

Читайте також: Сергій Чернов: «Сільська амбулаторія повинна бути на рівні престижних медзакладів мегаполісу»