Сергій Чернов прокоментував інформацію про завищені ціни на пальне для «швидких»

04.06.2020 16:49 Суспільство
Фото: ukrtourism.com Фото: ukrtourism.com
У Харківській обласній раді готові розпочати перевірку за даною інформацією.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, комунальне підприємство обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» переплатило на придбанні бензину понад 1,5 мільйона гривень.

Відповідна угода щодо придбання палива вартістю 7 мільйонів гривень між центром та ТОВ «Торговий дім «Сан ойл» була укладена у березні цього року.

«Мова йде про придбання дизпалива ДП-3-Євро-5-ВО від «Укртатнафти». Вартість склала 19,50 гривні без ПДВ за 1 літр палива. Потім вартість знизилася до 19,3 гривні без ПДВ, або 23,16 гривні за літр з ПДВ. Для порівняння – ТОВ «ТД «Сан Ойл» пропонувало Головному управлінню Національної поліції в Дніпропетровській області купувати дизпаливо по 18,6 гривні за літр з ПДВ. Більше того, у березні Управління Служби безпеки України в Харківській області купує дизпаливо Євро-5 по 17,5 гривні за літр з ПДВ», – ідеться у повідомленні ХАЦ.

Читайте також: Збитки від «чорних лісорубів» у лісництві на Харківщині сягнули 4 мільйонів гривень

За інформацією громадської організації, переплата на придбанні бензину склала понад 1,5 мільйона гривень.

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, в облраді готові розпочати перевірку за даним фактом, проте після того, як отримають офіційне звернення. Про це він повідомив 4 червня під час брифінгу із журналістами.

– Інформацію бачив і готовий на неї відреагувати, якщо хтось із громадян або ж громадська організація звернеться офіційно. Відповідно буде призначена перевірка. Якщо не вистачатиме компетенцій обласної ради або ми побачимо, що там є перевищення повноважень чи зловживання, звернуся до правоохоронних органів. Поки такого офіційного звернення до мене не було, – прокоментував Сергій Чернов.