Сергій Чернов: Щоб після виборів не було хаосу, парламент має ухвалити нові повноваження райрад

16.10.2020 12:13 Суспільство
Важливо, щоб усі відповідні рішення Верховна Рада прийняла до 25 жовтня.

Українська асоціація районних та обласних рад підготувала 17 нових повноважень, що можуть виконуватись на субрегіональному рівні органів місцевого самоврядування. Про важливі напрацювання Асоціації в ефірі програми «Де це?» розповів президент УАРОР, голова Харківської облради Сергій Чернов. Він наголосив, що дуже важливо, щоб всі ці зміни Верховна Рада ухвалила до 25 жовтня.

– Аби всі, хто йде на вибори й обирається, розуміли, яку вони беруть на себе відповідальність. І найголовніше, щоб після виборів не було хаосу повноважень, дублювання і нерозуміння того, хто за що відповідає, – підкреслив Сергій Чернов.

Також він зазначив, що юридично має бути узгоджене питання збереження спільної власності територіальних громад, виписана процедура і механізми передачі об’єктів на баланс ОТГ.

– Ми розуміємо, що далеко не всі об’єднані громади сьогодні можуть взяти й медичні заклади, і школи-інтернати, і спеціальні школи, і стадіони, басейни, будинки для людей похилого віку, дороги тощо. І там, де громади не зможуть взяти на себе фінансування певних об’єктів, поки не внесуть зміни до Конституції щодо створення виконавчих комітетів в районних та обласних радах, райони повинні зберегти це майно і надавати послуги, – переконаний президент Української асоціації районних та обласних рад.

Читайте також: Сергій Чернов: Без допомоги кожного з нас медикам з COVID-19 не впоратися