Сергій Чернов запросив до участі в літературному конкурсі молодих і досвідчених авторів Харківщини

11.09.2020 15:03 Суспільство
Стартував прийом робіт на щорічний обласний літературний конкурс ім. О. С. Масельського.

Подавати свої роботи для участі в  XIV обласному  літературному конкурсі  ім. О. С. Масельського можна до 15 жовтня 2020 року. Оргкомітет запрошує до участі в конкурсі талановиту молодь, а також визнаних літераторів, журналістів, поетів, драматургів Харківщини.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов пропонує юним і знаним на Харківщині авторам долучитися до творчого змагання, яке завжди допомагає відшукати нові імена в літературі, журналістиці й драматургії.

– Разом з літературним конкурсом імені Олександра Степановича Масельського, що був заснований облрадою у 2007 році, вже зросла ціла плеяда прозаїків, поетів, публіцистів, яких ми знаємо та поважаємо, чиїх книжок чекаємо з нетерпінням, – наголосив Сергій Чернов. – З тисяч робіт, які за роки існування отримував оргкомітет і розглядали члени журі, обиралися твори з оригінальною манерою подачі, майстерним викладом думок, колоритним стилем, напруженими сюжетами й цікавими деталями. Знаю, що наш конкурс допоміг повірити у себе багатьом молодим людям, які потребують підтримки і визнання своїх здібностей. І цьогоріч, як завжди, бажаю перемоги найталановитішим!.

Читайте такожНа Харківщині створено 14 округів, де обиратимуть депутатів до облради

Конкурсні роботи розглядаються в номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія». Юні літератори (віком до 18 років)  та митці (які є членами Національної спілки письменників України або Національної спілки журналістів України) подають свої поетичні, прозаїчні, драматургічні чи публіцистичні твори до номінацій «Учнівська молодь» та «Майстер слова». Нагородження переможців традиційно проходить у грудні.

Для участі у конкурсі необхідно надати виключно в електронному варіанті наступні матеріали:

  • текст,  відповідно до обраних(ої) автором номінацій(ї);
  • контактну інформацію (вказавши повну адресу, телефон, електронну скриньку) та  біографічні дані;
  • за наявності, копію свідоцтва про членство в Національній спілці письменників України або Національній спілці журналістів України.

Переможців очікує премія:

у номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія», винагорода становить  відповідно: за  І місце – 7 тисяч гривень, за ІІ місце – 5 тисяч гривень, за ІІІ місце – 3 тисячі гривень. По одному переможцю (в підномінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія») в номінаціях «Учнівська молодь», «Майстер слова» – отримають премії по 7 тисяч гривень.  

Зміни до Положення про обласний літературний конкурс ім. О. С. Масельського прийнято обласною радою 31 серпня 2017 року та опубліковано на офіційному сайті обласної ради – http://.www.oblrada.kharkov.ua , розділ «Конкурси, гранти».

Твір, що надається на конкурс (а в номінації «Поезія» усі вірші одного автора вважаються одним твором), та інформацію про себе, кожен в окремому файлі, слід надсилати на е-мail: [email protected] .

За бажанням електронний носій можна надіслати на поштову адресу: м. Харків, Будинок рад, вул. Сумська, 64 – з поміткою «Конкурс на кращий літературний твір ім. О. С. Масельського» або передати власноруч за тією ж адресою.

У разі виникнення питань, можна звернутися за тел.: (057) 700-53-29, 715-72-20, 095-404-47-55.