Харків'янин підкорив Еверест

16.05.2017 09:05 Суспільство
Фото alpclub.com.ua Фото alpclub.com.ua
Своє перше сходження на найвищу вершину світу зробив відомий харківський альпініст Валентин Сипавін.

16 травня о 5.30 за непальським часом Валентин Сипавін разом з іншими членами команди - Кирилом Люляєвим, Станіславом Шагдамовим, Віктором Бобком піднялися на висотний полюс Землі. Повідомляє харківський "Альпклуб". Сходження проходило з північного, тибетського, боку гори, за стандартним маршрутом. Зараз група спустилася на 8300 і планує ще скинути висоту.

ХАРКІВ'ЯНИН СТАВ ДРУГИМ СЕРЕД КРАЩИХ ЛЬОДОЛАЗІВ СВІТУ

Валентин Сипавін - став п'ятим харків'янином і 19-м українським альпіністом, який підкорив Еверест. Сипавін досвідчений гірський гід, який підкорив багато знакових вершини світу - Ельбрус, Казбек, п. Леніна, Монблан, Маттерхорн, Кіліманджаро, Акконкагуа, Альпомайо, Мак-Кінлі і інші. Готував до сходження і підказав ідею підкорення Евересту першій українці, що піднялася на найвищу точку світу, - Ірині Галай.

- Валентин сильний спортсмен, він призер чемпіонатів і Кубків світу з льодолазіння. Крім цього він регулярно ходить в гори і як гід водить групи, у нього сходжень досить великий досвід. Він підкорив багато знакових вершини. У Гімалаях просто фінансово дорожчі заходи. Якіюсь мірою пощастило з погодою і маршрутом. Сходження зробила команда комерційних альпіністів. Гід - Віктор Бобок, а Валентин його помічник, - розповів "СК" президент Федерації альпінізму і скелелазіння Харківської області Геннадій Копейка.

Мирослава Кольцова

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта