Школи Лозівщини з 12 жовтня перейдуть на дистанційне навчання

08.10.2020 09:53 COVID-19
Фото Лозівської міськради Фото Лозівської міськради
Навчальні заклади Лозівського району, де розташовуються виборчі дільниці, вже з наступного тижня можуть перейти на дистанційку. Потім, з 26 жовтня по 1 листопада, школярі будуть на осінніх канікулах.

Перейти на дистанційне навчання, а згодом – на канікули рекомендує навчальним закладам районна влада. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі голова РДА Андрій Засеєв.

За його словами, це робиться для того, аби уберегти учнів та колективи закладів від коронавірусу. Адже з 12 жовтня запрацюють дільничні виборчі комісії, більшість з яких розташовуються у навчальних закладах.

Читайте також: Нові випадки Covid-19 виявили у п'ятнадцяти районах Харківської області

У Лозівській ОТГ дітей на канікули планують відпустити з 19 жовтня. Повернутися до занять вони мають також 2 листопада, повідомила головна освітянка міста Вікторія Урванцева. На дистанційному навчанні зараз знаходяться 12 класів. Окрім цього, повністю закритий на карантин Полтавський ліцей. Хворобу підтвердили у директорки закладу. Також на території району коронавірус підтвердили у двох вчительок з Краснопавлівки. Одна з них, на жаль, 5 жовтня померла від загострення супутної хвороби.

Всього на коронавірусну інфекцію на Лозівщині хворіє 14 школярів та 7 вчителів, поінформувала начальниця міського управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева. Станом на ранок 5 жовтня – 16 % учнів не відвідують школу – це 1205 дітей, з них 30 відсотків – 385 дітей (12 класів) – на самоізоляції. Цього тижня на навчання вийшли два класи у 7-й та 10-й школах. Повністю не працює Полтавський ліцей.

Міський голова Сергій Зеленський відзначив, що, у разі подальшого погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус, питання про можливість закриття шкіл та обмеження пересування у транспорті розглядатимуть на міському рівні, не очікуючи рішень регіональної КТЕБ. Також мер акцентував увагу на обмеженні проведення заходів у закладах освіти, культури та спорту.

 Загалом ситуація із захворюванням на коронавірус у районі загострилася. Про це йшлося на нараді 5 жовтня за участю медичних працівників, представників лабораторії, Держпродспоживслужби та освітян Лозівського району.

Станом на 5 жовтня на Лозівщині зафіксовано 226 випадків захворюваності на COVID-19. 116 хворих знаходиться на амбулаторному лікуванні, 17 – у стаціонарному відділенні № 2, 9 – померли. Лозівські медики очікують результати аналізів 89 хворих на пневмонію.

Для хворих на коронавірус у Лозовій підготовлено 175 ліжок. Стаціонарне відділення № 2, що на мікрорайоні, повністю перепрофільоване для прийому хворих з коронавірусною інфекцією. Відділення, які розміщувалися у стаціонарі № 2, з понеділка, 5 жовтня, переводять до стаціонарного відділення № 1 (колишня ЦРЛ).

Лікування хворих на коронавірусну інфекцію у стаціонарі проводиться за кошти від НСЗУ, поінформував заступник директора ТМО з медичної частини Віктор Баранов.

Також заступник директора зауважив, що лікарів недостатньо. Наразі у стаціонарному відділенні № 2 працює чотири лікарі: 2 – в інфекційному відділенні, 2 – в терапевтичному. Тому до чергування у цих відділеннях можуть залучити сімейних лікарів. Їх забезпечать обов’язковими доплатами за ризиковані умови роботи з хворими на коронавірусну інфекцію.

Міський голова Сергій Зеленський доручив медикам прорахувати необхідний обсяг фінансування для виплат сімейним лікарям. Питання про створення резерву коштів на боротьбу з коронавірусною інфекцією доручив винести на розгляд міських депутатів. Поки що ці доплати фінансуватимуть за рахунок коштів, які надходять від НСЗУ.