Швидкість зросла в два рази: Укртелеком модернізував мережу в Харкові

27.01.2017 11:50 Суспільство
Компанія Укртелеком вийшла на новий рівень якості.

Уже зараз в Харкові проходить повна модернізація мережі компанії. Нове обладнання вже встановлено в Шевченківському, Холодногірському, Слобідському і Новобаварському районах міста. До кінця першого півріччя близько 65 тисяч абонентів планується перевести на нову мережу. І для цього установлюються 170 шаф з новим обладнанням.

Варто відзначити, що при процесі перемикання абонента йому не потрібно робити ніяких дій - все буде зроблено за нього, а швидкість Інтернету збільшиться більше, ніж в два рази. Після міграції на нову мережу в існуючих абонентів Укртелекому швидкість доступу в Інтернет за технологією ADSL виросла в 2 рази - досягнувши середнього показника 21,4 Мбіт/с.

Завдяки технічній модернізації мережі, існуючі та нові клієнти компанії отримують доступ до оновлених сервісів, серед яких цифрова телефонія та «Інтерактивне ТV». А також до нових послуг - доступ в Інтернет за технологією VDSL на швидкості від 50 Мбіт/с. «Швидкості 20 Мбіт/с достатньо для того, щоб переглядати відео онлайн, читати новини, користуватися соцмережами, інтерактивним телебаченням, завантажувати дані, - пояснює директор департаменту розвитку масового сегмента Харківської філії" Укртелекому" Світлана Шевченко. - Якщо клієнтові потрібна швидкість вище, ми запропонуємо перейти на технологію VDSL, де швидкість доступу в Інтернет вже до 50 Мбіт/с.

І клієнти зможуть користуватися навіть новим модним напрямком - «віртуальною реальністю».
Також з'являється можливість проведення в квартиру або офіс оптичного кабелю, що забезпечує швидкість від 200 Мбіт / с до 1 Гбіт / с. Активні продажі нових послуг Укртелеком планує почати вже навесні 2017 року.
Крім цього, модернізація мережі передбачає заміну магістральних мідних ліній на оптику, що виключає крадіжку мідного кабелю. У харків'ян з'явиться можливість користуватися високошвидкісним Інтернетом, не турбуючись про перебої в роботі.
Загальні інвестиції в модернізацію складають близько 600 млн грн, завдяки чому будуть охоплені всі райони Харкова. За 2,5 року в місті планується встановити 690 нових активних шаф, які замінять 79 застарілих АТС 60-90-х років минулого століття. Крім АТС, Укртелеком планує замінити мідні лінії на оптичні, що дозволить побудувати високошвидкісну оптичну мережу довжиною до 1350 км.

Автор: Администратор сайта