Скажена лисиця вкусила селянина на Харківщині

11.11.2015 15:18 Суспільство
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
Сказ лисиці виявили у Дворічанському районі. Через це в селах Жовтневе та Осоківка введено карантинні обмеження.

Півтора тижня тому в сарай одного з мешканців Осоківки (Миколаївська сільрада) забігла лисиця. Коли чоловік намагався вигнати тварину з будівлі, вона вкусила його за ногу. Після цього власник подвір’я вбив лисицю, а її тушку відвіз до свого друга в село Жовтневе. А той через декілька днів про інцидент повідомив до Дворічанської райдержлікарні ветмедицини.

При виїзді ветспеціалістів на місце встановлено, що труп лисиці спалено на задньому подвір’ї домогосподарства, а місце, де лежала вбита лисиця, продезінфіковано спеціальним розчином. Голову вбитої лисиці направили до Харківського філіалу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Лабораторні дослідження виявили у вбитої тварини сказ.

З метою попередження поширення захворювання Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Дворічанській районній державній адміністрації визнала загрозливою зоною території сіл Жовтневе та Миколаївка, а територію вул. Тельмана села Жовтневе та села Осоківка - неблагополучними щодо захворювання тварин на сказ. На цих територіях введено карантинні обмеження. Найближчим часом у селах проведуть ліквідацію первинного осередку сказу тварин. А до порушників правил утримання собак і кішок та громадян, котрі ігнорують проведення щеплення тварин проти сказу, адмінкомісії при селищній та сільських радах вживатимуть дійові заходи. Керівникам же мисливських господарств рекомендували організувати санітарний відстріл лисиць та бродячих тварин.

Мирослава Кольцова

 

Автор: Администратор сайта