Скільки дитячих таборів відкриється на Харківщині цього літа

03.06.2021 13:50 Суспільство
Цього літа в Харківській області відкриються для оздоровлення дітей 253 табори. Це 11 стаціонарних закладів і 241 пришкільний.

Лише чверть літніх таборів на Харківщині відкриється цього року для оздоровлення дітей. Загалом планується робота 253 таборів. Це 11 стаціонарних закладів та 241 пришкільний, повідомив заступник голови ХОДА Роман Семенуха.

– Цього року більша частина таборів не відкриються з різних причин: в одних не визначене фінансування, дехто не відкривається, тому що не може завантажити всі п'ять змін, а заради 2-3 змін відкриватися економічно не обґрунтовано, – пояснив заступник губернатора.

Він нагадав, що минулого літа через пандемію оздоровчий сезон на Харківщині взагалі не відбувся. Хоча планувалося відкрити 26 таборів. Цього року перші зміни почнуться 12 червня.

Читайте також: Карантинна відпустка: що варто знати

– Очікуємо, що оздоровляться на Харківщині близько 125 тисяч дітей, з них 78 тисяч – діти пільгових категорій. З різних бюджетів передбачається виділити близько 190 мільйонів гривень на оздоровлення дітей Харківської області, – повідомив Роман Семенуха.

Очікувана вартість одного дня перебування в таборі – від 530 гривень. Тобто за 14 днів у середньому доведеться віддати близько 7,5 тисячі гривень.

За словами заступника губернатора, під час оздоровчого сезону в таборах діятимуть карантинні обмеження, прийняті МОЗом ще минулого року.