Скільки дітей у Харківській області постраждали через війну: статистика

28.12.2023 09:52 Суспільство
Фото: https://armyinform.com.ua Фото: https://armyinform.com.ua

Станом на 28 грудня в Україні в результаті повномасштабної війни загинуло 513 дітей. Зокрема, одну з лідируючих позицій за кількістю постраждалої малечі посідає Харківська область. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Офіс Генерального прокурора. 

Як зазначили ювенальні прокурори, більш ніж 1674 дитини постраждали в Україні унаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Зокрема, станом на ранок 28 грудня за офіційною інформацією 513 дітей загинули та понад 1161 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільша кількість постраждалої малечі спостерігається у Донецькій області – 497, Харківській – 304, Херсонській – 140, Київській – 129, Запорізькій – 100, Дніпропетровській – 98, Миколаївській – 97, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Проте, варто зазначити, що ці цифри не остаточні. Наразі триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, нещодавно розповідали, як до села Іванчуківка Куньєвської громади Ізюмського району волонтери проєкту «Олені Святого Миколая» приїхали з подарунками від Чудотворця. Він виконав усі бажання, які діти заздалегідь передали йому через «Оленів» листами, у тому числі і чотирнадцятирічного Єгора Федоряки – дрон для ЗСУ.

Також ми писали про пані Галину, уродженку села Співаківка Оскільської громади, яка понад три десятиліття проживає в Закарпатській області. Однак жінка добре обізнана з тим, що довелося пережити її землякам під час окупації, особливо дітям. До Дня Святого Миколая вона кожній дитині села надіслала подарунок.  

Автор: Анна Хливнюк