Скільки грошей заплатять на роботі в літній сезон на Харківщині (ІНФОГРАФІКА)

25.05.2016 13:05 Суспільство
Фото: uralcons.org Фото: uralcons.org
Традиційно влітку найпопулярнішими сферами для підзаробітку є роздрібна торгівля та будівництво.

Фахівці проаналізували пропозиції роботи на популярному ресурсі пошуку роботи у Харківській області та дізналися, які професії є найбільш потрібними напередодні літнього сезону.

За їхніми даними нині у Харківській області на ресурсі доступно понад 13 000 вакансій і близько 4300 резюме. Найбільше пропозицій роботи можна знайти в категоріях «Роздрібна торгівля/Продажі» (17,31% від загального числа вакансій), «Будівництво» (12,37%), «Інші сфери занять» (10,58%) і «Бари/Ресторани» (9,59%). Найменш популярними серед роботодавців є категорії — «Культура/Мистецтво» (0,67%) і «Туризм/Відпочинок/Розваги» (0,4%).

- Так, зростає попит на спеціальності в роздрібній торгівлі та сфері обслуговування. Серед найпоширеніших позицій — продавець-реалізатор, промоутер, оператор атракціонів, касир, кухар, офіціант і бармен, - повідомляють аналітики.

СЛУЖИТИ В АРМІЮ КЛИЧУТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ТА ПРОКУРОРІВ

Щодо оплати праці, то цього року бармен, офіціант або кухар може заробити в середньому від 80 до 250 грн за одну робочу зміну. Зарплата фахівця з випікання вірменського лаваша — до 180 грн за зміну. Також напередодні літнього сезону потрібні продавці та промоутери. Наприклад, оператор дитячих атракціонів у міському паркуотримає від 100 грн за зміну. А продавцю домашніх продуктів на ярмарках обіцяють від 200 грн на день. Також серед сезонних вакансій — організатор культурних заходів у дитячому оздоровчому таборі. Крім зарплати від 2 000 грн на місяць працедавець обіцяє активне проведення часу на свіжому повітрі й насичену програму.

Навіть у літній сезон не поступається зазначеним вище категоріям будівельна галузь, де мулярам, зварювальникам і різноробам пропонують роботу з оплатою від 150-250 грн за зміну.

Потрібні інструктори й до дитячих парків розваг. Так, у  мотузковому парку обіцяють від 2 000 до 5 000 грн на місяць.



Максим Грек

Автор: Администратор сайта