Скільки переселенців у Харківській області знайшли роботу з початку війни

25.08.2023 07:53 Суспільство

Харківська область посідає третє місце в країні за кількістю працевлаштованих переселенців після Полтавської та Дніпропетровської областей. З 24 лютого 2023 року нову роботу знайшли 1300 переселенців.  

Як передає «Слобідський край», про це розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

«З 24 лютого 2022 року на обліку служби зайнятості Харківської області перебувало 7400 переселенців. За весь цей час було працевлаштовано 1300 ВПО», – розповів Олександр Котуков.

За його словами, в основному переселенці влаштовуються на роботу в таких сферах: переробна промисловість, оптова та роздрібна торгівля, державна служба, охорона здоров’я, сільське господарство тощо.

Станом на 23 серпня на обліку служби зайнятості перебуває 1300 ВПО, з яких 1100 мають статус безробітного.

Вимушеним переселенцям у Харківській області також пропонують тимчасову зайнятість. Зокрема, це участь у громадських та суспільно корисних роботах.

«139 ВПО взяли участь у громадських роботах, ми зробили направлення 825 особам на участь у суспільно корисних роботах», – розповів Олександр Котуков.

Нагадаємо, обласний центр зайнятості пропонує перелік з 123 професій і спеціальностей для навчання,  за якими може бути виданий ваучер. Наразі жителі Харківської області обрали 35. Більшість з них: «медсестринство» – 235, «кухар» – 160, «психологія» та «медицина» по 31.

Раніше ми писали, що ситуація на ринку праці Харківської області поступово покращується. Про це свідчить зростання вакансій та зменшення конкуренції на вакантні місця. На початку 2023 року роботодавці надавали у середньому 1,5 тисячі вакансій на місяць, а у травні-червні у середньому 3 тисячі вакансій на місяць.

Нагадаємо також, що у Харківській області діє декілька програм підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.