Жителям Харківщини пропонують освоїти нові професії: як отримати ваучер на навчання

03.08.2023 13:55 Суспільство

У Харківській області з початку 2023 року 578 людей отримали ваучери на навчання вартістю до 26840 гривень, які оплачуються службою зайнятості.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на директора Харківського обласного центру зайнятості Олександра Котукова, 390 людей вже приступили до навчання у закладах освіти Харківщини.

За словами Олександра Котукова, обласний центр зайнятості пропонує перелік з 123 професій і спеціальностей для навчання за якими може бути виданий ваучер. Наразі жителі Харківської області наразі обрали 35. Більшість з них: «медсестринство» - 235, «кухар» - 160, «психологія» та «медицина» по 31.

Олександр Котуков розповів, що ваучер видається одноразово. Для цього необхідно подати до центру зайнятості заяву, паспорт, документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудову книжку або її дублікат. Людина самостійно обирає заклад освіти з відповідною ліцензією, де бажає пройти навчання.

Хто може отримати ваучер на навчання

Пройти перепідготовку або підвищити кваліфікацію, щоб залишитися конкурентоспроможним на ринку праці й гарантовано мати роботу за кошти держави мають змогу:

  • громадяни віком від 45 років,
  • учасники бойових дій, звільнені зі служби військовослужбовці,
  • вимушені переселенці,
  • особи з інвалідністю,
  • особи, позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України.

З повним переліком професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер, можна ознайомитись за посиланням: https://is.gd/qjIfuw

 Дізнатись інформацію щодо навчання за ваучером можна в найближчій філії ХОЦЗ чи її структурному підрозділі https://is.gd/UQJkXt  або за тел.: (067) 775 24 77.

 Онлайн-заявку на отримання ваучера можна подати на порталі https://is.gd/quzCHf

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу організаційно-інформаційної роботи  Харківського обласного центру зайнятості за тел. (050) 232 86 49 або е-mail: [email protected]

Нагадаємо, у Харківській області найбільшим попитом користуються професії: бухгалтер, фармацевт, лікар, токар, фрезерувальник, слюсар, електромонтер, водій, продавець, оператор станків з програмним керуванням, медсестра, психолог, а також прибиральники, двірники, підсобні робітники.

Раніше ми писали, що у серпні деякі категорії громадян, у тому числі пенсіонери, можуть отримати додаткові виплати у розмірі від 450 до 3 100 грн, у тому числі, як подяку за внесок у захист країни.Також ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

Нагадаємо також, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко