Смертельна ДТП на Богодухівщині: родичі загиблої дівчини надали коментар

16.02.2022 10:20 Суспільство
У селі Губарівка Харківської області автівка, за кермом якої був водій напідпитку, збила 18-річну Марину Кузьменко. Дівчина йшла в аптеку за ліками для родича, але загинула на місці.

Богодухівщина поповнила сумну статистику з резонансних ДТП в Харківській області

Фейсбук/Славетна Богодухівщина

10 лютого об 11:30 у селі Губарівка Богодухівського району Харківської області сталася ДТП. Автомобіль Opel Vivaro під керуванням 27-річного чоловіка наїхав на дівчину, яка рухалася в попутному напрямку вздовж правого краю проїзної частини. 18-річна Марина Кузьменко загинула на місці.

Фейсбук/Поліція Харківської області

За офіційним повідомленням поліції Харківської області, огляд водія виявив у його крові алкоголь. За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Водій затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 11 лютого йому оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення.  Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання пiд вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Марина Кузьменко

Родичі загиблої Марини Кузьменко розповіли «Слобідському краю», що дівчина півтора року тому стала сиротою і виховувалася у прийомній сім’ї. Дівчина тільки-но переїхала до Харкова, за кошти родичів винаймала квартиру, влаштувалася на роботу у місцевому супермаркеті, почала заробляти перші гроші. Про Марину звідусіль були гарні відгуки, в неї було багато планів на майбутнє. Зараз рідні переживають, щоб через зв’язки винуватця трагедії – сина місцевого підприємця справу з ДТП, у якій загинула дівчина, не почали гальмувати.

Фейсбук/ Поліція Харківської області

 – На сьогодні ми тільки оговтуємося від втрати. Марину поховали в суботу, 12 лютого. До того потерпіла сторона, яку представляє старша сестра загиблої Діана, отримувала тільки обіцянки щодо допомоги у похованні нашої племінниці. Родичі винуватця цієї трагедії тільки в неділю, наступного дня після похорону Марини, у телефонній розмові запропонували Діані зустрітися для передачі коштів. При собі старша сестра Марини повинна була мати паспорт. Від так званої благодійності ми відмовилися. Єдине, чого бажаємо, – щоб винуватець ДТП, у крові якого знайшли майже 1,7 проміле алкоголю, поніс найсуворіше покарання, – поділився зі «Слобідським краєм» дядько покійної Микита Долгодуш.

Фейсбук/Діана Кузьменко

Він також додав, що Марина Кузьменко була доброю дівчиною, мала до всіх співчуття. Того фатального дня пішла до аптеки за ліками для дядька-інваліда. Була одягнена в яскраву куртку, яку важко було не помітити на дорозі. Микита Долгодуш зазначив, що в нього вже є відеодоказ того, з якою швидкістю їхала автівка Opel Vivaro за кілька хвилин до трагедії. Дядько Марини Кузьменко сподівається, що це відео стане важливим матеріалом для винесення справедливого вироку суду.