Стали відомі імена абітурієнтів, які вступили на дербюджет

02.08.2016 09:03 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Вступна кампанія в Україні підходить до свого завершення. Сьогодні на місця держзамовлення вже рекомендували 184 тисячі 778 абітурієнтів на всі освітньо-кваліфікаційні рівні.

 Випускникам залишилося зробити ще один крок  – принести оригінали документів у приймальні комісії вишів. Крайній термін подання паперів - 5 серпня до 18.00.

Кожний випускник може самостійно відшукати своє ім'я у списку рекомендованих до зарахування у ВНЗ та ознайомитися з результатом. У цьому йому допоможуть три основні джерела - особистий кабінет вступника в інтернет-ресурсі http://ez.osvitavsim.org.ua/, сайт vstup.info та сайти обраних абітурієнтом вищих навчальних закладів.

 Найшвидший спосіб, яким абітурієнт може дізнатися, чи отримав він місце держзамовлення та в якому виші, – подивитися цю інформацію в особистому кабінеті (через http://ez.osvitavsim.org.ua/).

Щоб подивитися держзамовлення на сайті vstup.info, абітурієнт може зайти на сторінку вишу, який його цікавить, та переглянути список рекомендованих до зарахування.

Прізвища всіх вступників, що отримали місце держзамовлення, будуть виділені жовтим кольором.
Тим, хто потрапив у список рекомендованих до зарахування, потрібно привезти оригінали своїх документів до вищого навчального закладу.

Після того, як абітурієнт  передасть вишу оригінали документів, його ім’я на сайті vstup.info буде виділено повністю зеленим кольором. Списки зарахованих на місця державного замовлення будуть оприлюднені до 12.00 6 серпня.

Імена зарахованих на сайті vstup.info будуть виділені блакитним кольором.

Нагадаємо, цього року діяла нова система вступу до вишів.

Підсумки виборів у двох об'єднаних громадах на Харківщині

- Цьогоріч було скасовано позаконкурсний вступ і цільові направлення, - зазначила Наталія Радиш, експерт Громадянської мережі «ОПОРА». - 25 % місць держзамовлення минулими роками віддавалися для позаконкурсного вступу. Що стосується “цільовиків” – це могло бути 75 % від держзамовлення. В результаті ті вступники, що мали досить хороший бал, мали значно менший шанс вступити й отримати бюджетне місце.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта