Стало відомо, коли в Харкові планують відкрити зоопарк та нові станції метро

08.10.2020 15:56 Суспільство
Фото: politeka.net Фото: politeka.net
До наступного Дня міста харків’янам планують піднести подарунок – відкрити зоопарк.

Цьогоріч у Харкові розпочнуть будувати нові станції метро, які планують відкрити за кілька років. Про це в інтерв’ю на телеканалі «7 каналі» повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

– В цьому році ми починаємо будівництво метрополітену, дві станції – «Одеська» і «Державінська». Почнемо будувати в цьому році, подивимося, як піде, але, думаю, що за чотири роки ми побудуємо ці станції, принаймні план-графік у нас такий, – сказав заступник Харківського міського голови.

Читайте також: Місцеві вибори у Харкові: партії отримали номери в бюлетенях

Також він нагадав, що Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк надали Харкову 320 мільйонів євро кредиту. Ці кошти планують направити на будівництво двох станцій, електродепо та оновлення усього рухомого складу Харківського метрополітену.

– Це будуть імпортні вагони, імпортного виробництва, вони будуть не такі, як зараз, коли з одного вагона не можеш перейти до іншого, – тут можна буде пройти через абсолютно увесь поїзд. Ці склади будуть обладнані асинхронними двигунами, які дозволяють економити електроенергію, – розповів Ігор Терехов.

Окрім цього, за його словами, наступного року до Дня міста 23 серпня в Харкові планують відкрити зоопарк. Вхід до нього буде безкоштовним. Також на базі зоопарку будується океанаріум.

Читайте також: На Харківську область насуваються заморозки

Автор: Савелій Мякушко