Студенти-сироти профтехучилищ отримають грошову допомогу

16.03.2016 08:20 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Депутати Лозівської міської ради на сесії 15 березня збільшили фінансування програми соціального захисту населення на 73 тис. грн.

Ці кошти будуть спрямовані на виплату матеріальної допомоги учням Лозівського і Панютинського профтехліцеїв, які є сиротами або були позбавлені батьківського піклування. Таких дітей у Лозівському ПТУ навчається 27, в Панютинському аграрному - 11. Кожен з них отримає майже по 2 тисячі гривень. Про це повідомив сайт міськради.

Матеріальну допомогу учням-сиротам нададуть до кінця цього тижня, запевнив міський голова Сергій Зеленський. Її отримають як лозівські, так і іногородні учні.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 р. Лозівський професійний і Панютинський професійно-аграрний ліцеї не фінансуються. Держава переклала утримання ПТУ на місця.

Читайте також: Ціна газу для населення найближчим часом може зрости

Лозівські депутати в січні відмовилися фінансувати ліцеї, оскільки в міському бюджеті немає таких коштів. У лютому Верховна Рада внесла зміни до Бюджетного кодексу, повернувши фінансування державі, але Президент досі не підписав їх.

У суботу, 12 березня, працівники та учні ПТУ провели акцію протесту під виконкомом, вимагаючи виплатити зарплати і стипендії.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта