У центрі Харкова встановлять меморіальну дошку Геннадію Кернесу

23.02.2021 12:08 Суспільство
Фото: gazeta.ru Фото: gazeta.ru
Сьогодні, 23 лютого, було прийнято рішення встановити меморіальну дошку колишньому меру Харкова Геннадію Кренесу на будівлі Харківської міськради.

23 лютого у Харківській міській раді пройшло засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища. Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, члени комісії розглянули два питання щодо встановлення меморіальних дощок. Одну з них встановлять Геннадію Кернесу – Харківському міському голові у 2010-2020 рр., кавалеру ордена «За заслуги» III ступеня і ордена «Патріот Вітчизни». Меморіальна дошка буде встановлена на фасаді будівлі Харківської міської ради (пл. Конституції, 7). Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак, пам'ятний знак колишньому міському голові відкриють за позабюджетні кошти.

Читайте також: Нові випадки коронавірусу зареєстрували в усіх районах Харківщини

Також комісія ухвалила рішення увічнити пам'ять доктора хімічних наук, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, першого проректора Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Юрія Холіна. Йому планують установити меморіальну дошку на фасаді будівлі школи № 136 (вул. Велика Панасівська, 39), яку закінчив учений.

Юрій Холін – автор понад 300 наукових і науково-методичних робіт, заснував новий науковий напрям – кількісний фізико-хімічний аналіз комплексоутворення на поверхні функціоналізованих гібридних матеріалів. Під його керівництвом було захищено шість кандидатських дисертацій, одна докторська та дисертація на ступінь доктора філософії (Бразилія).

Автор: Савелій Мякушко