«У нас є сили й засоби», – Синєгубов про обов’язкову евакуацію жителів прикордонних районів

24.02.2023 17:31 Суспільство
У Харківській області розглядається можливість обов'язкової евакуації з деяких населених пунктів. Це ті населені пункти Харківської області, що наразі перебувають під щоденними обстрілами.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. У річницю повномасштабного нападу рф на Україну начальник ХОВА провів пресконференцію разом із керівниками силових структур Харківщини.

За його словами, у ці населені пункти Харківщини не можуть заїхати правоохоронні органи, тому що там щодня ведуться бойові дії.

«Нами розглядається варіант прийняття рішення щодо обов'язкової евакуації з певних населених пунктів, тому що, відверто кажучи, люди нехтують своїм життям, життям своїх близьких. Ми щодня з Національною поліцією, з підрозділами ДСНС, з волонтерами займаємося питаннями евакуації. Ну не хочуть люди звідти виїжджати, виїжджають лише тоді, коли вже зруйнований або пошкоджений настільки житловий будинок, коли там не можна фактично проживати. У нас сили й засоби є», – каже Олег Синєгубов.

Він зазначив, що наразі у Харківській області 29 населених пунктів залишаються під російською окупацією.

Нагадаємо, за рік війни у Харківській області загинуло 74 дитини. Наразі прокуратура розслідує 1780 фактів загибелі цивільних осіб на території Харківщини.

Також нагадаємо, як почалася війна у Харкові рік тому та як цей рік прожили громади Харківського району.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко