У Харківській області через негоду без світла залишились майже три тисячі споживачів

14.12.2023 16:04 Суспільство
Негода знеструмила населені пункти Харківщини / фото АТ «Харківобленерго» Негода знеструмила населені пункти Харківщини / фото АТ «Харківобленерго»

АТ «Харківобленерго» відновлює електропостачання для 2940 споживачів у населених пунктах Близнюківського, Барвінківського та Ізюмського районів електричних мереж.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго», над ліквідацією наслідків негоди працюють усі працівники цих РЕМ, у роботах задіяно 26 одиниць спецтехніки.

«Подібне природне явище дуже неприємне для електромереж. Відключення через обледеніння усувати важко, адже страждають не тільки проводи, а й опори, які руйнуються, не витримуючи навантаження», – йдеться у повідомленні.

Харківобленерго, через обледеніння падають опори ЛЕП

Опори ЛЕП руйнуються, не витримуючи навантаження

За інформаціэ, Міністерства енергетики України, станом на ранок без напруги внаслідок негоди у Харківській області залишились 25 населених пунктів.

Через бойові дії знеструмлено 16,2 тисячі споживачів. Триває огляд пошкоджень внаслідок нових обстрілів у трьох громадах області.

Нагадаємо, що у разі погіршення ситуації на дорогах державного значення у Харківській області можуть припинити рух вантажівок.

Нагадаємо також, що станом на ранок 14 грудня через негоду в Харківській області знеструмлено 65 трансформаторних підстанцій, пошкоджені 109 опор.