У Харківській області погоджено понад 800 виплат компенсацій за зруйноване житло

25.07.2023 16:49 Суспільство
Фото: ГУ НП у Харківській області Фото: ГУ НП у Харківській області

У Харківській області нарощують темпи виплат компенсацій жителям, чиє майно знищили російські окупанти. Станом на 25 липня комісії ухвалили рішення про надання 822 компенсацій за програмою єВідновлення на загальну суму понад 62 мільйони гривень

Як пише «Слобідський край» з посиланням на начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, кошти отримають мешканці усіх 7 районів області.

Наразі найбільше компенсацій призначено у Харківському районі – 26,7 мільйона гривень. У місті Харків погоджено виплати на суму майже 11 мільйонів гривень.

Загалом на Харківщині зареєстрували 10 609 заяв на компенсацію, їх обробка триває в посиленому режимі.

Нагадаємо, у селищі Борова п’яти заявникам вже виплачена компенсація банком. Загалом у громаді на отримання компенсації через програму «єВідновлення» подано 79 заяв.

У прифронтовій Курилівській громаді Харківської області вже 9 осіб отримали кошти за програмою «єВідновлення», усього через портал «Дія» подалися 25 мешканців громади.

Нагадаємо також, що у місті Харків перевірити стан розгляду заяви на «єВідновлення» жителі зможуть у чат-боті «Харків – твій дім». Для цього необхідно перейти за посиланням і обрати в меню пункт «Перевірити стан заяви «єВідновлення».

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.