У Харківській області ворог під час атаки використовував світлошумові гранати

18.03.2022 12:10 Суспільство
Вперше за 23 доби масштабного вторгнення росії з півночі до 4-ї години ранку 18 березня противник жодного разу не обстріляв Харків.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, ніч на 18 березня минула відносно спокійно.  Вперше за 23 доби масштабного вторгнення ворог з півночі до 4-ї години ранку жодного разу не обстріляв Харків. Проте вже зранку декілька ракет влучили у корпус навчального закладу. Є постраждалі.

– Рятувальникам удалося локалізувати масштабну пожежу на найбільшому ринку, який окупанти обстріляли вчора. Є жертви серед мирного населення внаслідок обстрілу Мерефи. Росіяни заплатять за всі військові злочини проти України, – наголосив Олег Синєгубов.

Також він запевнив, що обласна влада знаходиться на постійному зв'язку з громадами. За його словами, складна ситуація на Ізюмщині, в Балаклії, Липцях, Циркунах, Куп'янську, Вовчанську. У російському полоні перебуває селищний голова Великобурлуцької громади Віктор Терещенко.

– Робимо все, щоб допомогти, зокрема доставити гуманітарні вантажі, – зазначив очільник Харківської ОВА.

Водночас він повідомив,  що ЗСУ міцно тримають позиції.  З боку Росії були спроби атак, зокрема з використанням світлошумових гранат. Збройні Сили України відбивають усі спроби наступів. Також отримують нові поповнення боєприпасів.

– Нам є чим стерти ворога з харківської землі, – запевнив Олег Синєгубов.

ЗСУ частково знищили і зупинили просування вглиб України підрозділів 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил російської федерації. Окупанти рухалися в напрамку Кам’янки, втрати ворога уточнюються, з нашого боку втрат немає.

Автор: Андрій Соха